dimarts, 9 de juny del 2015

Entra a funcionament el préstec de llibres electònics

Hola a tothom!

Estrenem nou servei!!
A partir d'aquest dilluns 8 de juny s'ha posat en funcionament un nou sistema de préstec de llibre electrònic a les biblioteques públiques catalanes.

El sistema, anomenat "eBiblio Catalunya", l'impulsa el Ministeri d'Educació amb la col·laboració de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de la capital catalana, i arrenca amb una col·lecció inicial de prop de 2.000 títols d'obres de ficció i no ficció de diversos gèneres i temàtiques, amb fons en català i en castellà i 41.730 llicències.

Aquest sistema, segons la Conselleria de Cultura, permetrà més d'1 milió de lectures a les biblioteques públiques de Catalunya. L'eBiblio està disponible per a tots els usuaris amb carnet d'una biblioteca pública, i, per accedir-hi, l'adreça electrònica de l'usuari haurà de figurar obligatòriament entre les dades que s'incloguin en la sol·licitud. Una vegada es demani un llibre digital en préstec, es disposarà de 21 dies per llegir-lo.
Els llibres electrònics es podran llegir en temps real (streaming), a través de qualsevol navegador d'un ordinador personal o d'altres dispositius (tauleta o telèfon intel·ligent) o mitjançant la descàrrega per a ordinadors personals i lectors de llibres electrònics. 
L'eBiblio Catalunya, segons els promotors del projecte, complementa l'oferta que les 387 biblioteques públiques de Catalunya ja ofereixen en format físic, amb a prop d'11 milions de llibres; 1,2 milions de documents de fons sonor, i 1,3 de fons audiovisual.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada