dimecres, 20 de novembre del 2013

Elena Poniatowska Premi Cervantes 2013



L'escriptora i periodista mexicana Elena Poniatowska ha guanyat la 38a edició del Premi Cervantes, considerat el guardó més important de les lletres hispanes.

Elena Poniatowska Amor (París, França 1932) és filla de pare francès d'origen polonès i mare mexicana. A l'edat de 21 anys es va donar a conèixer com l'autora d'un nou periodisme que combina la informació amb la literatura i va ser la primera dona a rebre el Premi Nacional de Periodisme el 1978
.
Autora de més de 40 llibres, destaquen Hasta no verte Jesús mío, sobre la vida d'una soldat mexicana, Premi Mazatlán de novel·la 1970 o La piel del cielo, guanyadora del Premi Alfaguara de novel·la 2001 i del premi que atorga la Xina a la millor novel·la de parla hispana el 2002.

La seva novel·la La noche de Tlatelolco (1971), la història del Moviment Estudiantil del 1968, està considerada un clàssic i és un dels llibres més venuts sobre aquesta temàtica.

També ha obtingut, entre altres, el Premi Nacional d'Arts i Ciències (2002), el màxim guardó que atorga Mèxic, i el premi a la trajectòria de la International Women's Media Foundation (2006), per tota una vida dedicada al periodisme compromès amb els valors d'honestedat i valentia que aquesta fundació defensa.

El jurat li ha atorgat el Premi Cervantes per una brillant trajectòria literària en diversos gèneres, de manera particular en la narrativa i en la seva dedicació exemplar al periodisme. També ha ressaltat que la seva obra destaca pel seu ferm compromís amb la història contemporània. Autora d'obres emblemàtiques que descriuen al segle XX, des d'una projecció internacional i integradora i perquè constitueix una de les veus més poderoses de la literatura en espanyol aquests dies.


A la biblioteca trobaràs el següent títol:
- La Piel del cielo. Alfaguara, 2001

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada